fredag 29 januari 2016

Bokbloggsjerka 29 januari - 1 februari

Det är fredag och dags för bokbloggsjerka, den här veckan undrar Annika:
Har du någonsin läst en bok där det har hänt något som du inte alls hade väntat dig eller som du absolut inte tyckte om?

Jag brukar inte läsa så skrämmande eller hemska böcker och har därmed inte stött på så mycket oväntat eller ogillande. Jag tänker att det är i dessa böcker som sånt händer ;) Men det kan ju hända ändå förstås.

Ibland kan det vara slut som jag avskyr, som boken Mannen som kunde tala med hästar. Då kan jag bli lite arg en stund och tycka att det var väl onödigt. Men ganska snart så förtränger jag det hela och så minns jag resten utav boken i stället, det som jag gillade.

Eller att det händer något som jag tyckte var fruktansvärt jobbigt som i boken Little Bee. Då tänker jag på vad författaren ville ha sagt med det och oftast så kan jag förstå. Det brukar vara de där speciella sakerna som gör boken till vad den är, det som gör storyn, något viktigt som behöver berättas.

Annars är det här med tvister och vändningar oftast något uppskattat och intressant. Det som förekommer i mina milda böcker brukar inte förvåna mig så mycket. Oftast har jag liksom växt in i boken och nästan väntat mig det. Förmodligen läser jag fel böcker :)

9 kommentarer:

 1. Jag tror jag hade tyckt den var tråkigt att läsa en bok som inte överraskade mig eller där något oväntat händer, vare sig jag gillar det eller ej. När jag läser har jag ingen som helst önskan om att få allt precis som jag vill ha det. Det har jag bara i mitt riktiga liv :)

  SvaraRadera
 2. Mannen som kunde tala med hästar läste jag för jättelänge sedan. Minns att jag tyckte den var bra men jag kom inte i håg så mycket nu.

  SvaraRadera
 3. vill gärna bli överraskad. och slutet måste fungera annars förstör det ett i övrigt gott intryck

  SvaraRadera
 4. Har läst Mannen som kunde tala med hästar. Var ett tag sedan jag läste den så jag kommer inte ens ihåg hur den slutade :)

  SvaraRadera
 5. Little Bee var ingen lätt läsning!

  SvaraRadera
 6. Little Bee har jag tänkt läsa men nu blev det tvek.

  SvaraRadera
 7. Det stämmer nog, att ju läskigare boken är, desto fler obehagliga överraskningar.

  SvaraRadera
 8. Little Bee hade jag en kund som talade varmt om idag så den blev jag nyfiken på.

  SvaraRadera
 9. Jag gillar oftast när det händer något som jag inte väntat mig.

  SvaraRadera