torsdag 7 september 2017

Den där Ferrante...


... är det något som jag har missat? Min nyfikenhet har växt sakta men säkert, nu senast för att jag hörde en liten jämförelse mellan den kvartetten och Betty Smiths Det växte ett träd i Brooklyn, som jag älskade, så då kanske det kan vara något för mig :) Det som är problemet är att det finns så oändligt mycket böcker ändå att läsa...

14 kommentarer:

 1. svårt att säga, alla tycker olika, för mej var det en av årets bästa läsupplevelser... fast lite som ryska romaner; mycket folk, stora familjer, alla har flera tilltalsnamn, smeknamn... innan man är inne i det - men underbar historia under flera decennier, hur italien utvecklas och förändras. Brooklyn var mer lättläst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmm okej, tack för svar. Just Ryssland klingar inte så väl med mig, men det kan säkert vara olika. Får fundera vidare :)

   Radera
 2. Jag håller precis på med första boken och det går segt. Visst är den bra men än så länge (drygt halvvägs) förstår jag inte orsaken till all uppståndelse. Igår fick jag tipset av ett Ferrante-fan att traggla mig igenom första boken för sedan blir det bättre. Och jag ska absolut läsa ut den men sedan får vi se hur det blir med resten av serien. Det blir dessutom extra segt eftersom jag haft väldigt lite tid för läsning ett tag nu... Och så längtar jag efter fantasy!!! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaha ojdå, det låter inte så roligt. Lite knepigt att en så hyllad serie inte är så dragande i början. Du får gärna säga till om det blev bättre sen när du kommit dit ;)
   Förstår det, det känns lite läge för sånt nu :)

   Radera
 3. Jag gillade serien som helhet väldigt mycket, man får följa de två flickorna när de växer upp till två väldigt olika kvinnor under lång tid och samtidigt så förändras samhället runt dem. Första delen är fortfarande min favorit!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Okej tack för ditt svar. Jag blir lite fundersam eftersom jag brukar också gilla detaljerna :) nu undrar jag lite hur den är stämningsmässigt.. haha den verkar ha mycket att övertyga mig om.

   Radera
 4. Jag har bara läst ettan men blev inte sugen på vidare läsning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Okej, det låter inte så lovande. Bra att du ändå kan avsluta den, för det hade jag nog haft lite svårt för, men det beror ju på iof.

   Radera
 5. Dessa böcker har inte tilltalat mig ännu :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ojdå på den också... det blev inte så övertygande det här :)

   Radera
 6. Jag har nyss läst ut ettan och jag tyckte den var otroligt lättläst. Jag hade svårt att lägga den ifrån mig för jag ville bara läsa mer. Så jag tycker det är värt att ge den en chans i alla fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var skönt att höra! Tänk så olika det kan vara. Jag antar att jag får prova i varje fall, jag har ju varit nyfiken :) Det är bara det att jag skulle ha svårt att avbryta på något vis.

   Radera
 7. Jag är också lite nyfiken på dessa men samtidigt känns det inte som att jag kommer läsa dem :/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland är det så svårt att avgöra, det både drar åt den obotliga nyfikenheten och att det finns så himla mycket att läsa ändå.. :) jag tror nog att jag provar den första i varje fall, kanske inte direkt nu men senare.

   Radera