fredag 1 september 2017

Ett rum för böcker och berättelser

Jag känner hur hela jag förbereder mig inför en omskrivning av min bokidé och jag har kommit på värsta planen som jag tänkte berätta lite om nästa vecka. Men först till det mest uppenbara, fysiskt sätt. Jag fick ett sådant där ryck som är inte alltför olikt mig där jag kastar om rummet. Rummen, kan jag säga nu. Men det är inte så att vi har så mycket att hålla oss till här i huset, de flesta skulle nog säga att vi bor litet. Men för oss som har bott i en etta i tre år är det stort. Att vi dessutom har en stor vind med två rum är knappt något jag kan föreställa mig. Men det hör inte riktigt till det som jag skulle berätta.

Innan vi flyttade hit så var vi överens om att jag skulle få mitt egna rum till hemmakontor, men sängen i det enda rummet (förutom kök/vardagsrum och liknande) var så tung att vi inte iddes flytta ut den då när vi hållit på med ett helt boende hit och dit. Så nu i sommar har jag haft skrivbordet i sovrummet. Jag vet att det inte är idealiskt för produktivitet och sådant, men jag tänkte att jag i varje fall kan stänga in mig i ett eget rum (jag som knappt haft ett skrivbord innan eller en ok dator).

Tills häromdagen då jag kände jag att nä, jag måste ha ett ordentligt skrivrum nu när jag snart ska skriva på boken igen.

Att flytta runt på alla tunga och otympliga möbler var slitigt, men inga problem när jag var så ivrig inför resultatet. Kvinnor, vi klarar oss själva minsann!

Jag struntar i att vi nu sover i vardagsrummet, precis som vi hade det under skånetiden. Det är ändå tillfälligt tills vi har fixat övervåningen. Såklart är det värt allting när jag nu har ett eget rum. Ett rum fyllt med böcker och växter och är en plats där berättelser ska växa fram. Den första känslan när jag vaknade efter ommöbleringen kvällen innan var att jag knappt kunde vänta till jag fick "gå till mitt kontor". Jag trodde inte att det skulle förändra känslan så som det faktiskt gjorde. Det blir en liten distans som jag tror hjälper. Här inne är det bara böcker som gäller.


Det ser inte så superfläschigt ut för världen men för mig är det underbart att få stiga in här, såklart skulle Smilla få sin säng härinne. Sen att tapeten är som den är, att jag fortfarande inte målat lådorna och skivan samt att byrån som fanns sedan innan ser lite malplacerad ut, det gör inget :) Och ja, en riktig stol ska jag införskaffa någon gång, den fanns också här sedan tidigare...

4 kommentarer:

  1. mysigt, det finns fler påfåglar i mitt läsrum... :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Med lite fixande med tiden blir det nog bra, men det räcker gott så länge :) Påfåglar är tjusiga djur!

      Radera