fredag 6 oktober 2017

Bokköpstaggen - The Book Buying Tag


Den här taggen tyckte jag var rolig och högst relevant för mig att svara på så jag bestämde mig helt enkelt för att göra det :)

Nu har jag gjort om den lite, tagit bort någon fråga/satt ihop några andra/formulerat om ibland och sådär, så att det kändes passande för mig. I vilket fall, här kommer de:Var köper du dina böcker?
För det allra mesta på olika second hand affärer.

Hur många böcker köper du per månad? 
Det kan variera ganska mycket och är så svårt att svara på. Jag skulle vilja säga ett par stycken, men vet mycket väl att det förmodligen är mer än så...

Brukar du låna böcker från biblioteket? Vad är din åsikt om biblioteksböcker? 
Ja, det har blivit mer och mer och något jag tänker fortsätta med. Jag älskar det, så fint att skicka runt böcker till alla som vill läsa och att det blir möjligt för alla - så som det ska vara.

Hur känner du inför att köpa böcker på secondhand? Har du donerat böcker dit? 
I love it. Så himla roligt att gå på skattjakt bland hyllorna! Men det är också svårt att hålla sig ibland... Visst har jag också lämnat böcker dit, många gånger. Som i våras när jag gjorde en enorm utrensning, haha.

Har du olika platser för olästa / lästa böcker i hyllan? 
Eftersom jag inte har riktiga hyllor ännu såsom jag vill ha det så står de lite blandat. Det är inte så värst många så jag har koll.

Tänker du läsa alla böcker som du har köpt? Vad händer med de som du inte längre känner för att läsa? 
Det är ju tanken, men det händer ibland att jag tappar intresset och på sistone har jag lämnat ifrån mig en hel del som jag ändå inte tror mig kommer läsa inom kort, eller ens vilja behålla efter att jag har läst dem.

Har du haft köpstopp någon gång?
En gång i våras och det höll i två månader tror jag, det var nyttigt för mig och det bröt den där värsta köpimpulsen hos mig. Men att ha helt köpstopp, det tycker jag är svårt.

Tycker du att du köper för mycket böcker?
Jodå, det är extremt svårt att låta bli men samtidigt klandrar jag mig själv inte eftersom jag köper dem så pass billigt och hade det väldigt roligt med dem. Böcker förstås :) 

4 kommentarer: