måndag 2 oktober 2017

Nytt i hyllan • 29

Woho! Eller...? ;) Nu är Nytt i hyllan-inläggen tillbaka!

Jag tror det passar bäst för mitt införskaffande av böcker nuförtiden. När jag kikade tillbaka på hur många sådana här inlägg som jag har gjort under min bloggtid så ska det här vara nr 29 (ojdå...).

Sedan är jag ganska duktig på att lämna ifrån mig böcker nuförtiden, så jag kommer att nämna vilka böcker som jag är osäkra på att behålla efter att jag har läst dem eller har skjutit upp dem alltför länge (men som jag råkande falla för). Sedan kan förstås de böcker som jag nu tror är säkra försvinna om något år eller så, det är svårt att veta. Men hur kul skulle det vara att göra ett inlägg om detta egentligen... "bort från hyllan", nej nej, det går ju inte :)

Men hur som helst! Här är några böcker som har flyttat hem till mig den senaste tiden.


writing down your soul av Janet Conner
The artist´s way av Julia Cameron
Djurens gåtfulla liv av Peter Wohlleben (rec. här)
Charlotte Hassel av Frida Skybäck (osäker)
Blomsterspråket av Vanessa Diffenbaugh (osäker)
Aprilhäxan av Majgull Axelsson (beror på)
Nyttans växter av Kerstin Ljungqvist (en klumpeduns även om den försvann bakom löven)


Dessa två skrivande-böcker önskade jag mig när jag fyllde år och jag har hållit på att läsa dem sedan dess. Lite mys- och inspirationsläsning emellanåt. Sedan är de så fina att jag ville visa omslagen!


Den här boken fick jag också när jag fyllde år, även om jag önskade mig den :) Det är en uppslagsbok med i stort sett alla växter som har används i norden (ca 1250 st, oftast färgbilder, över 500 växter har bild till sig), plus lite rolig historik innan. Väldigt roligt att ha en sådan här bok hemma!

2 kommentarer:

  1. Nyttans växter låter intressant!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh ja den är jättefin! Och onekligen innehållsrik ;)

      Radera