onsdag 4 oktober 2017

Varför jag har slutat betygsätta böcker

För att inte halka dit och dra dessa resonemang i all oändlighet, så gör jag det så kort som jag förmår om vad som fick mig att tillslut bestämma mig, och hoppas på att ni förstår hur jag tänker :)

 • Ett enda stort "än sen då"?
Vad betyder den där siffran egentligen? Speciellt när boktyckande är högst subjektivt och slumpmässigt, men också att det spelar ingen roll eftersom det ändå alltid är min egen nyfikenhet som avgör om jag vill läsa en bok eller inte, oavsett vilken siffra den fick. En känsla av orättvishet, helt enkelt.

 • Behovet av att kategorisera...
Jag vill inte längre bidra och uppmuntra till mitt eget behov av att sätta saker och ting i fack i och med det här systemet. Inte heller när jag känner allt mer för skrivandet av böckerna och dess författare, bakom varje liten bok så finns ett oerhört arbete med hjärta och smärta och jag känner inte längre en glädje i att sätta en slags etikett på verket då.


Sedan kommer jag givetvis tycka en hel del ändå när jag recenserar, vilket ju är hela poängen. Och de som inte orkar läsa utan att kunna se en siffra gör det mig faktiskt inget (jag förstår ändå den önskan). Det här är ju min lilla blogg och jag måste göra det som känns rätt för mig. För de som är oroliga att läsa något avslöjande kan jag säga att jag i största möjliga mån undviker sådant när jag recenserar.

Så på det viset är det! En ny tid med bokbloggandet har börjat :)

4 kommentarer:

 1. Bra, tycker jag. Man behöver inga poäng. Det är ditt omdöme som är det intressanta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, ja verkligen, är det så :)

   Radera
 2. Jag har aldrig skrivit mina poäng på böckerna i bloggen, jag skriver bara ett omdöme, och det tycker jag räcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker jag med. Om man är tydlig och förklarar så tror jag säkert att det framgår väl ändå :)

   Radera