torsdag 19 juli 2018

Bokpost, betyg, spontanutskick och annat

Jag har några bokliga saker att ta upp såhär en torsdagskväll :)

Idag fick jag hem ett recensionsexemplar från Bazar förlag (tusen tack!) som jag verkligen ser fram emot att läsa, har såklart redan börjat på den! Det är del två i den spännande syster-serien som Lucinda Riley har skrivit, denna heter Stormsystern och det känns allt lite extra när den utspelar sig i Norge den här gången. Jag älskar blurpen från Historical Novel Society: "Riley är en av de starkaste författarna i den här genren... utomordentliga historiska detaljer, hjärtekramande romantik och ett medryckande mysterium". Klart man gillat :)
Ni kanske lade märke till att jag återigen har infört betyg i mina recensioner. Som jag velar med det. Men nu kände jag för att ta tillbaka det även om jag tycker lite både och med det, samtidigt lägger jag inte så stor vikt vid siffran utan tar det med en nypa salt och låter mina egna kommentarer också få säga sitt. Nu blev det dock i skalan 1-10, och jag tycker nog att jag formulerade det hela på ett lite annorlunda sätt än innan, vad tycker ni?

Sedan kan jag ta upp något litet om ett par böcker. För ett tag sedan läste jag Mayas dagbok av Isabel Allende. En författare som jag älskade att läsa när jag läste Andarnas hus. Den här boken var snarlik i sitt språk, men det vad inte samma magi och jag kunde aldrig få ett grepp om huvudpersonen och historien, så boken var ingen höjdare. Och så var det en annan bok, som jag nämnde att jag var sugen på att läsa - För att väcka hon som drömmer av Johanna Nilsson, men efter att ha börjat på den igår så märkte jag att det inte alls var en sådan bok som jag kände för att läsa just nu, så jag skippar den. Lite för ungdomligt i språket för mig nu.

Det var det. Känns som att jag blir lite bättre på att följa min egna läslust med val och icke val av böcker. Jag hade även en liten röstning på instagram för ett tag sedan där jag frågade om jag var skyldig att läsa recensionsexemplar som var spontanutskick. Varenda en röstade nej och det var skönt! Tack! Så att jag kan släppa det, kände verkligen inte för att traggla med en bok som jag inte önskat, så att säga. Hur känner ni med spontanutskick?

4 kommentarer:

 1. Håller med dina Instagramvänner: böcker man inte bett om kan man inte förväntas läsa. Däremot tycker jag att om man BER om en bok så kan man inte - utan god anledning - bara låta den bli liggande oläst sedan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag känner ju skyldighet men också vilja att läsa recex så fort som möjligt men då är det ju för det mesta böcker som jag är beredd på och lust till :) så ja det är lite annat då. Men tycker det samtidigt känns lite synd ändå att få hem en bok som jag inte kan göra något med när den bara dök upp.. lite onödigt typ.

   Radera
 2. En del spontanutskick lägger jag till i min läshög för det är ganska ofta förlagen ändå träffar rätt i sina utskick till mig. Men det tar längre tid för mig att komma till dom! Och känns något spontanutskick helt fel så läser jag den inte. De jag ber om eller tackar ja till kommer alltid först och de läser jag alltid :).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter vettigt, blir något annat när man tackat ja och blir förväntansfull på de böckerna :)

   Radera