lördag 14 juli 2018

Läslogg och mersmak

Nu har jag hunnit läsa en hel del de senaste dagarna, mer läsning och upplevelsen av att slukas med i fler historier gör verkligen att suget ökar efter att ta del av ännu mer! :) Men troligtvis kommer tempot och tiden inte vara lika mycket nu, men vi får se, har ju fått större behov av det ändå att ta det lite lugnt nu emellanåt... Jag har också återupptäckt hur avslappnande läsningen är, det är skönt.


Jag har fokuserat lite på att beta av lite kortare böcker. April, april av Mattias Edvardsson var verkligen jättebra, så kul med författare som man liksom kan lita på och ger en en bra bok. Jag fick ju höra efter att jag läst och gillat En nästan sann historia att jag kan läsa vilken som helst av honom, och nu fick det bli den här, och det är jag så glad över.

En annan lite kortare bok som jag läst är Mitt hjärta går på av Christoffer Holst. Ännu en bok som jag velat läsa länge och den var bra, men jag är faktiskt lite besviken ändå.

Däremot var Den unga författarens verktygslåda en otroligt positiv överraskning, känns som typ den bästa skrivhandboken jag hittills har läst. Så enkel och glasklar med exakt det som behöver kommas fram till.

Sedan har jag alldeles nyligen läst ut Blomsterspråket av Vanessa Diffenbaugh. På ett sätt var det en starkare historia än vad jag var beredd på, och det här med blommornas språk var så fint och spännande att läsa.

Tror ni min lilla läsrush har gjort mig nyfiken på fler, jodå! :) Alma Whittakers betydelsefulla upptäckter av Elizabeth Gilbert är den jag nu håller på att läsa, har kommit en bit men mycket återstår. Den är i varje fall fantastisk tycker jag, ska nog fokusera ensamt på den nu lite, innan jag börjar nästa bok. Troligtvis blir det För att väcka hon som drömmer av Johanna Nilsson.

Så det var en liten uppdatering på läsfronten. Hur går det för er med läsningen? Hoppas i varje fall att ni har det bra i den här makalösa sommarvärmen! :)

2 kommentarer: