torsdag 5 juli 2018

Planer inför juli - blir kombinerad skrivblogg

Att den här bloggen har behövt ett lyft och lite ny energi, det har jag känt hela året. Usch så traggligt det har varit. Men visst har ett par stora förändringar kanske spelat in lite, flytten och graviditeten. Men det är ju inte så att jag vill att bokbloggandet ska fallera för det, men jag känner att jag behöver få tillbaka rutin på det hela. Även om jag vet att jag är helt ifrån rutiner och att spika något och därmed har så svårt att bara göra tbr-högar. Men inte ens sammanfattningar blir det, eller något annat mellan recensionerna och då blir det lite tråkigt och då är det inte så konstigt att det fallerar, mest för mitt eget intresses skull att blogga.

Så nu tänker jag tvinga in lite rutiner för bloggen så att mitt liv också får mer struktur, det behövs. Inte minst för att ta tag i skrivdrömmen. Och här kommer en tanke som jag nu har haft - att införa lite skrivande här på bokbloggen. Det blir fortfarande litteratur som tas upp. Jag är för feg för att ha en renodlad skrivblogg, är också lite rädd för de som driver dessa för de verkar vara så erfarna och ha sådan koll på skrivandet. Men jag beundrar dem. För jag har svårt för det, är så självkritisk att jag stagnerar. Men jag behöver ta mig framåt även om det är sjukt läskigt och frustrerande. Med rutiner och steg för steg och ut på okänd mark.

Vad det blir av det hela får växa fram med tiden. Har egentligen svårt att se mig sitta skriva ett inlägg med tankar som växt fram från skrivandet, när allt egentligen går upp och ner under en och samma dag med tusen tankar, så jag förstår inte riktigt hur alla verkar kunna vara så följsamma... men men. Learning by doing och fake it till you make it o.s.v. Berätta gärna och ge mig lite skrivbloggsinspiration! :)

Här är i varje fall några böcker som jag funderar på att läsa under månaden.


På andra sidan glädjen av Seré Prince Halverson
Det kommer alltid en ny himmel av Jori Nelson Spielman
Blomsterspråket av Vanessa Diffenbaugh

Sedan har jag tre recensionsexemplar som väntar. De är alla spontanutskick vilket jag inte gillar, ser helst att jag får en förfrågan på mail först...

Ensamma tillsammans av Jörgen Löwenfeldt
Nattvakten av Anna Ihrén
Demonviskaren av Lovisa Wistrand

2 kommentarer:

  1. Blomsterspråket har jag hört mycket bra om :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bestämde mig faktiskt för att börja på den nu, nyfikenheten väcktes :)

      Radera